Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Thadeuss Le Barbarian

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
norberdo

norberdo

Male
Liczba postów : 16
Registration date : 07/01/2009

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Thadeuss le Barbarian
Inwentarz:
Wygląd: Jak powyżej...

Thadeuss Le Barbarian Empty
PisanieTemat: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimePią Sty 30, 2009 3:18 pm

Imię: Thadeuss
Nazwisko: le Barbarian
Wzrost: 196 cm
Waga: 112 kg

Rasa: człowiek

.:Statystyki:.
SIŁA znacznie powyżej przeciętnej
WYTRZYMAŁOŚĆ znacznie powyżej przeciętnej
SZYBKOŚĆ przeciętnie
ZRĘCZNOŚĆ przeciętnie
MĄDROŚĆ znacznie poniżej przeciętnej
PSYCHIKA znacznie poniżej przeciętnej

.:Inwentarz:.
Głowa :: wyimaginowany i splagiatowany smok Czesiek
Szyja :: naszyjnik z wkurzającego barda
Korpus :: stalowe gacie
Ręce :: nic
Prawa dłoń :: claymore / 2
Lewa dłoń :: claymore /2
Nogi :: skórzane sandały
Palce :: nic

Sakiewka: 50 sztuk złota

.:Historia:.
Thadeuss to dziwny barbarzyńca. Co prawda jego historia nie jest żadną szczególną historią, zresztą mało kto wie o nim cokolwiek. Wychował się w normalnej rodzinie, w niewielkiej osadzie umieszczonej w samym sercu Dzikich Obszarów Centralnych. Umiejscowienie osady w tej krainie, zmusiło go do uczenia się walki o przetrwanie. Ale te jego stalowe gacie… Nikt tak naprawdę nie wie skąd one się wzięły i z czego są zrobione. Wygląda to to na stal, takoż ludzie wołają na to „stalowe gacie”, po prostu. Od dłuższego czasu Thadeuss le Barbarian podróżuje po krainach Elliolanu z wyimaginowanym i splagiatowanym smokiem Cześkiem – to pamiątka po starym druhu, krasnoludzie Khraku, z którym to napisał książkę zatytułowaną „Combo Ognisty Szpon”, w której zdradził tajniki ich sławetnego ciosu.
Thadeuss to impulsywny człowiek – świadczy o tym naszyjnik z wkurzającego barda, który nosi… na szyi. To wszystko po prostu wyjaśnia… Thadeuss różne perypetie przeżył, za zgwałcenie i zakopanie w lesie kapłanki stał się impotentem (podobnie jak jego druh Khrak, który mu towarzyszył). Potencję jednak szybko odzyskał, budując w mieście świątynię tegoż bóstwa. Od tamtego czasu nie spotkał już dawnych towarzyszy, skazany na towarzystwo Cześka i własnego miecza, podróżuje szukając przygód różnych…

Servantes, Wyspy Południowego Zachodu jesli mozna;)
Powrót do góry Go down
http://norberdo.wordpress.pl
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimePią Sty 30, 2009 11:25 pm

Na początku nie można mieć żadnej broni, więc wywal Claymore'a...
Powrót do góry Go down
Archiwilimłoteczkopodobn
Wielki Wezyr
Archiwilimłoteczkopodobn

Male
Liczba postów : 619
Registration date : 19/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy
Inwentarz:
Wygląd: Łojezu!

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimeSob Sty 31, 2009 3:23 pm

w sumie nie wiem czy to takie dobre że nie można mieć żadnej broni... w sumie równie dobrze można by było nie mieć gaci.
W końcu te postacie nie pojawiają się ot siup na świecie, tylko tam istnieją już przez ileśtam lat więc dla mnie jest logiczne, że jakiś dorobek mają. Do mojego Lasu możesz przyjść nawet z armatą, stadem krów i niewolnicą izaurą. Oczywiście o ile opisze skąd to wszystko ma Razz
Powrót do góry Go down
norberdo

norberdo

Male

Karta Postaci
Inwentarz:

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimeSob Sty 31, 2009 3:42 pm

jesli moge miec swoje zdanie.. rozumiem ze chodzi o to zeby postac nie miala zbyt wypasnej broni czy cos, ale barbarzynca ze sztyletem, czy plastikowym mieczem, to troche niebarbarzynca Wink Juz nie mowiac o barbarzyncy bez bronii, bo to jak zolnierz bez przyslowiowego karabinu. Poza tym imho MG moze ten claymore jakos "pogorszyc", jesli bedzie mu zanadto przeszkadzal. Nie wspominajac ze tutaj nie zauwazylem zeby bronie mialy jakies statystyki, wiec rownie dobrze moze to byc super-claymore wykuty w najglebszych czelusciach goblinskich hut, a rownie dobrze kupiony na jakims straganie bubel ze stali, wszystko chyba od interpretacji MG teraz zalezy..
Powrót do góry Go down
Wiader

Wiader

Male
Liczba postów : 546

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Warlir The Barbarian, Tenara Bard
Inwentarz:
Wygląd: Warlir- wielki zielony ork z morożącymi krew w żyłach czerwonymi tatuażami. Posiada ogon, skrzydła i rogi na głowie oraz dłoniach. Tenara- lśniący duch.

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimeSob Sty 31, 2009 4:33 pm

A ja powiem tyle, że już nie jednemu się łuk połamał, albo sztylet po prostu zgubił. Więc MG może zrobić Ci z tym co chce. A jeżeli chodzi o barbarzyńce bez broni to w czym problem? Ja w DnD (oczywiście DnD to DnD i tam się dzieje dużo dziwnych rzeczy) grałem barbarzyńcą bez broni i nawalałem wszystkich rękoma... czyt. wyrywałem ręce i nawalałem nimi, wydłubywałem nogi, gruchotałem wszystkie kości.
Powrót do góry Go down
norberdo

norberdo

Male

Karta Postaci
Inwentarz:

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimeSob Sty 31, 2009 5:11 pm

powiem tak, poczekam na zdanie MG Wink
Archiwilimłoteczkopodny ma racje, zwlaszcza biorac pod uwage niemaly juz wiek bohatera.. i doswiadczenia z innego systemu (Warhammer) :p
Powrót do góry Go down
Servantes

Servantes

Male
Liczba postów : 246

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitimePon Lut 02, 2009 6:26 pm

Dooobra, accept, przygoda niedługo będzie.
Enjoy
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Thadeuss Le Barbarian   Thadeuss Le Barbarian I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Thadeuss Le Barbarian
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Warlir The Barbarian