Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Nathaniel Cartes

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeCzw Mar 19, 2009 5:07 pm

1. Podajesz swoje dane (imię, płeć, wiek i co tam jeszcze uznasz za stosowne...)
Przemysław, Mężczyzna, W tym roku będzie piętnaście latek...
2. Czy masz, a jeśli tak, to jakie doświadczenie z rpg (pbf, papierowe rpg i w ostateczności crpg)
DnD, kilka sesji w młotka. Co do PBF, to moim pierwszym jest LS, ale bywa na innych. A co do cRPG to oczywiście obie cześci baldura i icewind dale'a. Planescape, Seria Gothic i jeszcze kilka...
3. Jakie książki czytasz i mniej więcej ile ich czytasz w ciągu roku (to akurat tylko moja czysta ciekawość)
U mnie przeważa fantastyka, wszelkiej maści czytadła z "fabryki słów". Jest też taka klasyka jak Władca Pierścieni, Hobbit czy też Achaja. Ostatnio sędzie przy Szalbierzu Łysiaka. A średnio - 1 do 4 książek na miesiąc. Zależy jakie grube i czy mnie wciągną... A i Jakuba Wędrowycza, to przecież klasyka...
4.Dlaczego akurat tutaj chcesz grać? Kilka zdań uzasadnienia.
Bo podoba mi się twój styl pisania. Stworzyłem postać specjalnie pod twoją krainę (choć mógłbym ją upchnąć gdzie indziej tak na upartego). Po za tym wydajesz mi się chyba najlepszym MG do przygody jaką chce prowadzić. Postawionej głownie na fabułę...Walki czasami też nie zaszkodzi...
Powrót do góry Go down
Archiwilimłoteczkopodobn
Wielki Wezyr
Archiwilimłoteczkopodobn

Male
Liczba postów : 619
Registration date : 19/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy
Inwentarz:
Wygląd: Łojezu!

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeCzw Mar 19, 2009 5:28 pm

Takie wtrącenie nie na temat:

Achaja to klasyka? O_O. Kurcze, jak dla mnie klasyka to książka która ma minimum 20 lat... taki Czarnoksieżnik z Archipelagu, Świat Czarownic, Serce Zachodu - to jest klasyka Razz.

I czy mi się wydaje tylko, czy tutaj jesteś mg?

koniec wtrącenia nie na temat
Powrót do góry Go down
Arakhen

Arakhen

Male

Karta Postaci
Inwentarz:
Wygląd:

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeCzw Mar 19, 2009 8:33 pm

To jest pojęcie względne, dla każdego może być to coś innego i może być oceniane pod innymi kryteriami. Żebyś się już nie czepiał - Achaja moim zdaniem jest klasykąRazz

A co do drugiej sprawy - tak jestem, tylko ostatni nawał wszelakich spraw odciął mnie wielu for, teraz muszę to nadrobić...
Powrót do góry Go down
nameless

nameless

Male
Liczba postów : 310

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Lothar Hammerhand
Inwentarz:
Wygląd: Wysoki (214cm) i cholernie ciężki (406kg) 'człowiek z kamienia' - Obsydianin. Jego skóra przypomina powierchnię głazu. Szara, miejscami ciemno-szara. W poprzek jego torsu biegnie czerwonawa żyła jakiegoś metalu. Oczy ma szare (jak stal), ale spojrzenie ciepłe.

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeCzw Mar 19, 2009 9:16 pm

A temat na dziś to... *długie werble* "Ach, jak przyjemnie!"

Achaji nawet nie czytałem bounce Teraz przerabiam Pilipiuka pozycje~
Powrót do góry Go down
Arakhen

Arakhen

Male

Karta Postaci
Inwentarz:
Wygląd:

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeSob Mar 21, 2009 11:47 pm

To przeczytaj, koniecznie. Naprawdę dobra książka, tylko pod koniec zostawia pewien nie dosyt i sporo nie zakończonych wątków... Ale coś tam o kontynuacji słyszałem, więc kto wie czy nie zostaną rozwiązane...
Powrót do góry Go down
nameless

nameless

Male

Karta Postaci
Inwentarz:
Wygląd: Wysoki (214cm) i cholernie ciężki (406kg) 'człowiek z kamienia' - Obsydianin. Jego skóra przypomina powierchnię głazu. Szara, miejscami ciemno-szara. W poprzek jego torsu biegnie czerwonawa żyła jakiegoś metalu. Oczy ma szare (jak stal), ale spojrzenie ciepłe.

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeNie Mar 22, 2009 12:00 am

To temat podania - tak tylko przypominam ;]
Powrót do góry Go down
Archiwilimłoteczkopodobn
Wielki Wezyr
Archiwilimłoteczkopodobn

Male
Liczba postów : 619
Registration date : 19/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy
Inwentarz:
Wygląd: Łojezu!

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeNie Mar 22, 2009 12:24 am

Namless - jeżeli postanowisz przeczytać achaje, to spokojnie możesz poprzestać na pierwszym tomie. drugi jest już raczej śmieszny, a trzeci to jakaś kpina. Widać że po pierwszym autorowi zabrakło spójnej wizji całości i wymyślał na miejscu.
Powrót do góry Go down
nameless

nameless

Male

Karta Postaci
Inwentarz:

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitimeNie Mar 22, 2009 12:28 am

A nie można tego samego na gg napisać? xP Koniec dyskusji o Achaji, bo i tak nie widzi mi się w najbliższym czasie po to sięgać. Mam inne pozycje do nadrobienia. Koniec tematu bounce

Czekam na opowiadanie.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Nathaniel Cartes Empty
PisanieTemat: Re: Nathaniel Cartes   Nathaniel Cartes I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Nathaniel Cartes
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Nathaniel Cartes