nameless
Liczba postów : 310 Age : 36 Skąd : Never, Never Land Registration date : 20/11/2008
Karta Postaci Imię i Nazwisko (przydomek): Lothar Hammerhand Inwentarz: Wygląd: Wysoki (214cm) i cholernie ciężki (406kg) 'człowiek z kamienia' - Obsydianin. Jego skóra przypomina powierchnię głazu. Szara, miejscami ciemno-szara. W poprzek jego torsu biegnie czerwonawa żyła jakiegoś metalu. Oczy ma szare (jak stal), ale spojrzenie ciepłe.
| Temat: Ogłoszeń słów kilka~ [i jakieś zasady] Nie Mar 15, 2009 12:34 am | |
| Wypadałoby coś niecoś gwoli wyjaśnienia i ogólnej informacji podać... Zatem ogłaszam co następuje:
Zobligowany jestem do zamieszczenia informacji odnośnie moich wymagań i 'ostrości' (czy jak ją zwał...). Ciężko mi wybrać liczbę dokładną z przedziału 1-10, natomiast mogę oszacować ją z pewnym przybliżeniem... Będzie to gdzieś 6-8~ Niby rozrzut duży, ale nie wiem jeszcze jak to wszystko wyjdzie w praniu i z kim przyjdzie mi pracować, i ile będzie chętnych. Bo się może okazać, że będzie tu pusto, a chyba nie o to chodzi. Czego wymagam? Jako takiej poprawności stylistycznej i ortograficznej oraz żebyście się starali trochę... To ma sprawiać przyjemność obu stronom, a nie tylko Wam (z całym szacunkiem). Nie mam zamiaru się tu męczyć i produkować dla jakiegoś ignoranta. Trzy zdania to nie odpowiedź. Rozumiem, że można nie mieć nastroju, czy weny, ale wtedy albo nie piszcie wcale (czekając na 'lepszą' okazję), albo... Nie. Wtedy nie piszcie i już. Nigdzie się nie pali O.o
Drobny edit: Lubię się czepiać. Postarajcie się nie dawać mi do tego powodów ;]
Tyle tytułem wymagań... A jak wygląda system podań? Skoro już piszecie do mnie, anie do wszystkich to chyba mogę sobie inne zasady przyjąć...
~ Podajesz swoje dane (imię, płeć, wiek i co tam jeszcze uznasz za stosowne...) ~ Czy masz, a jeśli tak, to jakie doświadczenie z rpg (pbf, papierowe rpg i w ostateczności crpg) ~ Jakie książki czytasz i mniej więcej ile ich czytasz w ciągu roku (to akurat tylko moja czysta ciekawość) ~ Dlaczego akurat tutaj chcesz grać? Kilka zdań uzasadnienia.
~ Potem jak już się co nieco dowiem o kandydacie, najprawdopodobniej ustalę temat do napisania opowiadania (uspokajam, że nie będą one specjalnie wyszukane i jakieś karkołomne). Może się zdarzyć, że podanie złoży osoba znajoma (taka, której styl i możliwości już znam). Wtedy opowiadanie będzie zbędne. Może się też zdarzyć, że ktoś będący graczem u kogoś innego zechce się zgłosić (to się tyczy też tych, którzy grali tu wcześniej)... Wtedy przechodzi cały ten proces (od początku). Wyjątek to gracze od MG o wyższym 'poziomie trudności' niż moja górna granica, czyli 8.
System podań powinien wyeliminować sytuację, że dostanie się tu ktoś o poziomie niższym niż docelowy, albo wręcz tragicznym... Ale jeśli coś takiego będzie miało miejsce i wylizie to w trakcie sesji to proszę się nie zdziwić, jeśli odeślę kogoś do przedszkola, albo do napisania kolejnego opowiadania, weryfikującego poziom gracza. Ale to tylko w przypadku, gdy poziom faktycznie i zauważalnie odbiegnie od spodziewanego, czy wcześniejszego. Na pocieszenie dodam, że jestem mało agresywny w działaniach i najpierw staram się z ludźmi kontaktować zanim cośkolwiek zrobię.
Uch. To chyba na tyle. Jak mi się cuś przypomni, albo wykoncypuję cosik sensownego to dopiszę.
Acha. Nie gryzę i nie połykam... A pfe -.-' No... Może nie wszystkich.
W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW, a jeśli ta forma kontaktu Wam nie odpowiada, zostaje gg. Numer można łatwo znaleźć... Jest poniżej szerloku. | |
|