Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Magnus Animus

Go down 
+3
Aramir
Marciel
Minoru
7 posters
AutorWiadomość
Minoru

Male
Liczba postów : 19
Registration date : 29/12/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Magnus Animus
Inwentarz:
Wygląd: Szczupła sylwetka o jasno szarym kolorze skóry, na czubku głowy widnieją jasno niebieskie krótkie włosy, oraz wyglądające jak ozdoba niebieskie oczy, na ciele znajduje się tylko jeden tatuaż na prawej dłoni w znaku litery „V”

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeSro Sty 07, 2009 11:40 pm

(Niewymagane: Tu powinien znajdowac się obrazek postaci w niewielkim rozmiarze)  Kiedyś wstawie

Imię: Magnus
Nazwisko: Animus
Wzrost: 184 cm
Waga: 76 kg

Rasa: Qashqai - Istoty te mierzą od 1,75m do 2,5m wzrostu, osiągając wagę od 70kg do 110 kg, a ich skóra może mieć różne odcienie szarości. Zaś kolor oczu(całe oko nie tylko tęczówka) odzwierciadla żywioł w jakim się specjalizują. Większość z Qashqai’ów posiada czerwone lub zielone oczy, natomiast nieliczni mają białe, czy też niebieskie. Rasa ta nie wyznaje żadnej religii. Wierzą w „ludzi” oraz w magię. Posługują się czarami, nie tylko dzięki wrodzonym zdolnościom, lecz dlatego iż ich marna siła, oraz niedostateczna szybkość wykluczają z walki wręcz, bronią białą, czy też łucznictwa. Rasa ta może dożyć nawet do 200 lat.

Statystyki:

SIŁA : Żałosny[ | -4
WYTRZYMAŁOŚĆ : Przeciętny | 0
SZYBKOŚĆ : Poniżej przeciętnej | -1
ZRĘCZNOŚĆ: Powyżej przeciętnej | +1
MĄDROŚĆ : Znacznie powyżej przeciętnej | +2
PSYCHIKA : Znacznie powyżej przeciętnej | +2

Wygląd: Szczupła sylwetka o jasno szarym kolorze skóry, na czubku głowy widnieją jasno niebieskie krótkie włosy, oraz wyglądające jak ozdoba niebieskie oczy, na ciele znajduje się tylko jeden tatuaż na prawej dłoni w znaku litery „V”.
Charakter: Spokojny, Rozsądny, Heteroseksualny, Towarzyski, lecz nie pogardzi chwilą samotności

Inwentarz:

Głowa ::
Szyja ::
Ręce ::
Korpus :: Bukłak z wodą przypięty do pasa(używane do czarów), Czarna luźna koszula.
Nogi :: Czarne luźne spodnie, czarne buty
Lewa dłoń ::
Palce ::

Sakiewka: 50 sztuk złota

Historia:
Magus Animus. Dokładnie w chwili moich narodzin na niebie zabłysła gwiazda „Cortus” zwiastująca zagładę. Całe miasteczko, w którym mieszkałem pogrążyło się w smutku oraz niepewności. Wartości materialne przestały mieć większego znaczenia, liczyło się tylko przeżycie. Nikt nie mógł nawet się domyślać kiedy dokładnie nastąpi to „zniszczenie”.
Moja rodzina nie należała do bogatych, więc nigdy nie byłem wymagający. Odkąd tylko pamiętam bawiłem się wodą z wielkim uśmiechem na twarzy oraz w ten sposób rozwijając swoje wrodzone umiejętności. Za małą płacę transportowałem wodę z pobliskiego jeziora, próbując w ten sposób pomóc rodzinie. Po kilkunastu latach, mieszkańcy zamieszkałego przeze mnie miasteczka uspokoili się, nie martwiąc już się zagładą. Wszystko wróciło do normy, lecz ja zacząłem miewać koszmary nocne. Widząc w nich zniszczenie, któro miało nastąpić jakiś czas temu, a tym który je sprowadza na tą krainę jestem właśnie ja. Pewnej gwieździstej nocy doświadczyłem strasznego bólu, który uderzył we mnie znienacka. Ponownie zobaczyłem nieszczęście, które uznałem za moje przeznaczenie. Natłok myśli w mojej głowie nie pozwalał mi się skoncentrować na „wizji”, aby ustalić miejsce w jakim odbędzie się to zdarzenie. Próbując wstać przewracałem się nie mogąc ustać na nogach. Po krótkim czasie ból ustąpił i mogłem normalnie się poruszać oraz myśleć. Bez wahania pobiegłem do domu i zabrałem tylko najprzydatniejsze mi przedmioty.
Nie czekając na nadejście dnia odszedłem z miasteczka. Po przekroczeniu bramy spojrzałem na niebo i od razu wpadła mi w oko gwiazda zwiastująca zagładę.
- „Cortus”. – Powiedziałem cichym tonem w kierunku nieba. – Odnajdę sposób na zapobiegnięcie tego. – Dodałem odchodząc w ukryty w ciemnościach las.

[Do karty dodałem kilka udogodnień, lecz jeśli któremuś MG się to nie podoba to proszę usunąć. Przygodę będę pisał w pierwszej postaci.]

Ostatnio zmieniony przez Minoru dnia Czw Sty 08, 2009 11:42 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Marciel

Marciel

Liczba postów : 42
Registration date : 19/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Samson
Inwentarz:
Wygląd:

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 12:30 am

1. Do kogo idziesz? Smile
2. Em... za nic nie mogę się dopatrzeń tych "udogodnień... :O gdzie Ty je dałeś?
3. A co masz do butelek?!!

89. "Heteroseksualny" - czyli że idziesz do hetera? XD
Powrót do góry Go down
Minoru

Male

Karta Postaci
Inwentarz:
Wygląd: Szczupła sylwetka o jasno szarym kolorze skóry, na czubku głowy widnieją jasno niebieskie krótkie włosy, oraz wyglądające jak ozdoba niebieskie oczy, na ciele znajduje się tylko jeden tatuaż na prawej dłoni w znaku litery „V”

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 1:12 am

Ad.1 To się jutro okaże.
Ad.2 Chodzi mi o : Wygląd, Charakter
Ad.3 Do butelek nic nie mam, tylko wydaje mi się, że ta nazwa jest niewystarczająco klimatyczna.

Ad.89. Nie. To znaczy, że nie pociągają mnie istoty płci męskiej.

[jestem otwarty na wszelką krytykę =)]
Powrót do góry Go down
Aramir
Patryś - Chodzący Tut
Aramir

Male
Liczba postów : 577
Registration date : 22/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Andegawen
Inwentarz:
Wygląd: http://images26.fotosik.pl/299/abb33612a0baed6d.gif

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 1:29 am

Butelka dobra, ew. butla, może też być flakonik.

Heter, fajnie prowadzi, ale za nim odpisze to będziesz miał już siwą brodę i prawnuki Razz
Powrót do góry Go down
Varin

Varin

Male
Liczba postów : 305

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek):
Inwentarz:
Wygląd:

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 9:10 am

Aramir napisał:
Butelka dobra, ew. butla, może też być flakonik.

Heter, fajnie prowadzi, ale za nim odpisze to będziesz miał już siwą brodę i prawnuki Razz

A jak odpisze, to się będziesz bardziej cieszył niż gdybyś Mówiącego konika Pony dostał, rly Wink

P.S. Nie spamujcie, proszę, bo wkurzające jest czytanie tak długo postów szukającego jakiegoś na temat.
Powrót do góry Go down
Archiwilimłoteczkopodobn
Wielki Wezyr
Archiwilimłoteczkopodobn

Male
Liczba postów : 619

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy
Inwentarz:
Wygląd: Łojezu!

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 2:09 pm

bukłak Razz

Możesz do mnie w sumie.
Powrót do góry Go down
Minoru

Male

Karta Postaci
Inwentarz:

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimeCzw Sty 08, 2009 11:52 pm

Witam.

Nie mogąc się zdecydować do kogo mam się wybrać, więc rzuciłem kostką.

1,4 = Varin
2,5 = Archi
3,6 = Soul

Za pierwszym rzutem wypadło 2...
Dla pewności rzuciłem drugi raz.... padło na 5...

Archiwilimłoteczkopodobn'y Przyjmiesz mnie w swoje progi? =D
Powrót do góry Go down
nameless

nameless

Male
Liczba postów : 310
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Lothar Hammerhand
Inwentarz:
Wygląd: Wysoki (214cm) i cholernie ciężki (406kg) 'człowiek z kamienia' - Obsydianin. Jego skóra przypomina powierchnię głazu. Szara, miejscami ciemno-szara. W poprzek jego torsu biegnie czerwonawa żyła jakiegoś metalu. Oczy ma szare (jak stal), ale spojrzenie ciepłe.

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimePią Sty 09, 2009 12:13 am

Ślepy los zadecydował~

Face your destiny~! bounce And close the topic xD
Powrót do góry Go down
Hesman

Hesman

Liczba postów : 74
Registration date : 25/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Azgarder Gerutar
Inwentarz:
Wygląd: Przysadisty krasnolud z bradą wychodzącą za piersi i dziwną sprzączką u pasa

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitimePią Sty 09, 2009 4:30 pm

Ta... A topic stoi otwarty. Razz
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Magnus Animus Empty
PisanieTemat: Re: Magnus Animus   Magnus Animus I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Magnus Animus
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Magnus Animus