Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Sirius Verdox

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitimeCzw Lis 27, 2008 3:42 pm

Sirius Verdox Magfinalxlrb9.th
Imię: Sirius
Nazwisko: Verdox
Wiek: 26 lat – to jedna z trzech rzeczy, które wiem na pewno, prócz nazwiska i imienia...
Wzrost: 185cm – tak na oko…
Waga: 80 kg – gdzieś około, od dawien dawna się nie ważyłem…

Rasa: Człowiek, najzwyklejszy w świecie człowiek…
Statystyki:

SIŁA -Poniżej Przeciętnej
WYTRZYMAŁOŚĆ - Poniżej Przeciętnej
SZYBKOŚĆ -Powyżej Przeciętnej
ZRĘCZNOŚĆ - Przeciętny
MĄDROŚĆ - Powyżej Przeciętnej
PSYCHIKA - Przeciętny

Inwentarz:
Wszystko na Obrazku Postaci u góry, ale opisze…
Głowa ::
Szyja ::
Korpus :: Biała, jedwabna koszula. Zdobiona, lniana kamizelka, zwięczona u szyi srebrną broszką. Czarny, długi , skórzany płaszcz, gdzie nie gdzie już lekko zniszczony i przetarty…
Ręce :: Skórzane rękawice…
Prawa dłoń ::
Lewa dłoń ::
Nogi :: Czarne, skórzane spodnie zapięte na ćwiekowany pas. Skórzane, obite częściowo żelazem buty. Nagolenniki obite płatami żelaza.
Palce ::

Sakiewka: 50 sztuk złota

Historia:

Odgarnął kolejną kępkę wysokiej trawy, idąc dalej do przodu. Odkrywając niezbadane tereny centralne. ..

„ Świetnie, kolejne bagno. Po cholerę tu przybyłem. Nowe Życie, co? Ucieczka przed prawem? Gadanie, wolałbym teraz siedzieć w więzieniu i jeść ciepły kleik, tam na zachodzie. A nie szlajać się tutaj. Kto by pomyślał, że kiedyś byłem arystokratą. Miałem objąć miły fotelik i żyć sobie spokojnie w dobrobycie, z dala od trosk. Ale nie! Mi zachciało się przygód, że niby czegoś dokonam. Wolne żarty. Takie rzeczy można wyczytać tylko w baśniach dla dzieci i opowieściach portowych pijaków. Nie ma bohaterów. To jest pewne. Wracając do rzeczy. Rządny walki, zacząłem pobierać nauki u jednego fechmistrza. Niezły był, to trzeba powiedzieć. Wiele mnie nauczył. Szkoda, że musiałem go potem zabić. Musiałem, bo inaczej skończyłbym w mamrze, choć i tak w tej chwili wydaje mi się to czymś dobrym. Po chuj rzucałem tymi nożami w pokoju. Lecz skąd niby miałem wiedzieć, iż akurat wejdzie Louis i dostanie prosto w łeb. Akurat w takiej chwili zjawił się mój mistrz. Był zaskoczony, zresztą ja też. Jednak bez swojej broni nie mógł nic zrobić, a ja z mym rapierem i owszem. No i tak mając już dwa trupy na głowie w wieku ledwie dziewiętnastu lat zwiałem od kochanej rodzinki. I co? Skaptowałem się na statek piracki. Pirat Sirius Verdox. Jak to dumnie brzmiało. Szkoda tylko, iż zacząłem od szorowanie pokładu i łapania szczurów. Na szczęście piraci doceniają ciężko prace. No i w końcu złożyłem przysięgę. A jakie tam były bzdury. Przysięga piracka to jeden kicz. Honor? Pirat go nie zna. Litość? Tak samo. Odwaga? Cóż to za odwaga napadać kupców i zabijać młode damy. Pożyłem sobie tak pięć latek, nie powiem, było dobrze. Niestety wszystko się kiedyś kończy. Nasz bryg spotkał królewską fregatę i skończyło się to kąpielą w morzu. Bitwa odbyła się w miarę blisko brzegu, dzięki temu właśnie, jakimś cudem przeżyłem. Cóż miałem robić? Ano oczywiście rabować. Parę zabójstw, kilka większych i mniejszych przestępstw i już byłem znany w kilku miastach. Moja sława rozniosła się nieco za bardzo i nie pozostał mi inny wybór jak wynosić się stamtąd. Spotkałem jednak pewnego maga. Jak się później okazało nekromantę. Zacząłem dla niego pracować, a to przynieść parę ciał, zabić kilka „nieudanych” eksperymentów. On w zamian za to uczył mnie magii. Nawet dobrze mi szło. Chodź po prawdzie zostałem bardziej magiem teoretykiem, mimo to znam parę przydatnych zaklęć. Jak to bywa w życiu, czarodziej przesadził, kiedyś podczas jednego rytuału. Coś tam spieprzył i zginął. Nie pozostało mi nic innego jak wyruszyć w podróż. Dokąd, w tamtym czasie jeszcze nie wiedziałem. Opuściłem zachodnie wybrzeże, szwendałem się jak bezpański pies po różnych miejscach. Z dwa latka to trwało. W końcu od strony południowej dostałem się na Dzikie Obszary Centralne, czyli kompletne zadupie, wiedziony myślą, że tu znajdę coś dla siebie. I tak oto jestem tu, w jakiś cholernych zaroślach. W drodze do najbliższej elfiej koloni. Ale co znajdę po drodze. Aż się boje myśleć…”

Skończył swoje przemyślenia wdeptując w jakieś gówno…
- Kurwa Mać – zaklął – Pieprzona dzicz…

No to ja do Varina... To już moja druga postać...
Powrót do góry Go down
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Re: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitimePią Lis 28, 2008 9:55 am

Halo!!! Może ktoś wreszcie sprawdzi mi kartę...
Powrót do góry Go down
Lesij
Król Spamu
Lesij

Male
Liczba postów : 769
Registration date : 19/11/2008

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Re: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitimePią Lis 28, 2008 10:04 am

Varin sprawdza...
Uspokój się. On często zapomina o swoim obowiązku ;P
Zaraz mu przypomnę...
Powrót do góry Go down
http://lodoweszczyty.powerrpg.com
Varin

Varin

Male
Liczba postów : 305

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek):
Inwentarz:
Wygląd:

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Re: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitimePią Lis 28, 2008 3:56 pm

Fak Of, mam życie poza kompem ^^

Dobra, Akceptnięta

trzeci na 4 graczy
Powrót do góry Go down
Lesij
Król Spamu
Lesij

Male
Liczba postów : 769

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Re: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitimePią Lis 28, 2008 4:17 pm

Jak akceptnięta to zamknij ;]
Sugerujesz, że my nie mam zycia, młotku? ^^
Powrót do góry Go down
http://lodoweszczyty.powerrpg.com
Sponsored content

Sirius Verdox Empty
PisanieTemat: Re: Sirius Verdox   Sirius Verdox I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Sirius Verdox
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics