Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Arakhen Velor

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

Arakhen Velor Empty
PisanieTemat: Arakhen Velor   Arakhen Velor I_icon_minitimePią Lis 21, 2008 6:18 pm

Imię: Arakhen
Nazwisko: Velor
Wzrost: 185 cm
Waga: 90 kg

Rasa: Człowiek

Statystyki:

SIŁA - Powyżej Przeciętnej
WYTRZYMAŁOŚĆ - Przeciętny
SZYBKOŚĆ - Powyżej Przeciętnej
ZRĘCZNOŚĆ - Poniżej Przeciętnej
MĄDROŚĆ - Znacznie Poniżej Przeciętnej
PSYCHIKA - Powyżej Przeciętnej

Inwentarz:

Głowa ::
Szyja ::
Korpus :: Biała, bufiasta koszula. Stary, brązowy płaszcz.
Ręce ::
Prawa dłoń :: Długa, wąska szabla
Lewa dłoń ::
Nogi :: Wygodne i wytrzymałe brązowe spodnie z mocnej skóry.Skórzane buty.
Palce ::

Sakiewka: Brak

Historia:

Wychowałem się w szlacheckiej rodzinie. Mieszkałem na dworze, tam też pobierałem lekcje. Od nauki pisania i czytania, przez podstawy matematyki, aż po fechtunek. Z wiekiem przyszły coraz cięższe przedmioty takie jak anatomia. Nie miałem zbyt wiele czasu na zabawa. Jedynym takim punktem dnia była jazda konna. Moje stosunki z rodziną ograniczała się do wspólnych posiłków. Ojciec zawsze był zajęty, jako znany kupiec miał wiele spraw na głowie. A matka dzień w dzień spotykała się ze swoimi znajomymi szlachciankami...
Niedługo po tym jak skończyłem 20 lat po kraju zaczęła krążyć zaraza. Większość miast w których wybuchał epidemia zostało objętych kwarantanną. Jednak dzikie tłumy chorych wydostały się z mniej strzeżonych miast i dalej zarażały. W końcu choroba dotarła i do mojego miasta. Przewlokła się przez nie zabijając prawie wszystkich. Nielicznie żywi czym prędzej je opuścili. Byłem wśród nich ja, wraz z gosposią zajmującą się dworem mojej rodziny. W tamtym czasie to ona mi pomagała, przez jakiś tydzień byłem w szoku po tym co się stało, ale potem się zmieniłem…

Nadeszły złe czasy, co prawda zaraz się już kończyła, lecz to co zrobiła nieodwracalnie zmieniło krainę w której żyłem. Na drogach bandyci, wszędzie panoszyły się dzikie zwierzęta, miasta opuszczone i w każdym miejscu gdzie był człowiek czuć było zapach zgnilizny i palonych ciał. Nająłem się jako najemnik w jednej z większych osad. Robota trudna, ale to czego mnie nauczyli świetni szermierze wystarczało. A to zabić jakaś bestie, pozbyć się grupy bandytów, odpędzić zarażonych próbujących wedrzeć się do wioski. Tak spędziłem rok życia…

Właśnie przebywałem w jedynym mieście jakie przetrwało kataklizm. Usłyszałem to, zbierano ludzi na wyprawę. Wyprawę, która miała znaleźć nowy ląd, miejsce gdzie moja cywilizacja miałaby stworzyć osady i zacząć wszystko od nowa. Zgłosiłem się bez zastanowienia…

Brudny port, stąd miała wyruszyć ekspedycja, która przyniesie nowe Życie. Co za ironia losu. Wtoczyłem się na pokład. Statek był ładny, solidny, dobrze utrzymany. Nie znałem się na tym, ale wyglądał wspaniale…

Dwa tygodnie podróży nie owocowały w żadne odkrycie. Dopiero w następnym tygodniu minęliśmy malutkie wyspy na których z powodu ich wielkości osiedlenie się było niemożliwe. Kolejny tydzień przyniósł dziwną zmianę pogody, wiatr się wzmagał, a mgła podnosiła. To wszystko przerwał sztorm…

Obudziłem się na plaży w jakimś nie znanym mi miejscu…

Chcę grać u Servantesa…
Powrót do góry Go down
Servantes

Servantes

Male
Liczba postów : 246
Registration date : 19/11/2008

Arakhen Velor Empty
PisanieTemat: Re: Arakhen Velor   Arakhen Velor I_icon_minitimeSob Lis 22, 2008 10:18 am

Dobra. Mam rozumieć, że kontynuujemy starą przygodę?
Powrót do góry Go down
Arakhen

Arakhen

Male
Liczba postów : 366
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Arakhen Velor
Inwentarz:
Wygląd:

Arakhen Velor Empty
PisanieTemat: Re: Arakhen Velor   Arakhen Velor I_icon_minitimeSob Lis 22, 2008 12:29 pm

Się rozumie, z początku czułem niedosyt, że nie będę uczestniczył w wydarzeniach wielkiego świata. Ale skoro mam możliwość wydostania się z tej wyspy, to czemu by nie spróbować...
Powrót do góry Go down
Servantes

Servantes

Male
Liczba postów : 246
Registration date : 19/11/2008

Arakhen Velor Empty
PisanieTemat: Re: Arakhen Velor   Arakhen Velor I_icon_minitimeSob Lis 22, 2008 8:08 pm

OK. Zaczynamy więc od miejsca, w którym skończyliśmy wcześniej.
Myślę, że mogę zaakceptować
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Arakhen Velor Empty
PisanieTemat: Re: Arakhen Velor   Arakhen Velor I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Arakhen Velor
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Lodowe Szczyty :: Na dobry początek... :: Karty postaci-
Skocz do: