Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Wymagania Judasza

Go down 
AutorWiadomość
Iskariota
Marszałek Schaboszczakowy
Iskariota

Male
Liczba postów : 177
Registration date : 19/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Edvard de Grantz
Inwentarz:
Wygląd: Rycerz ludzki, miejscami spaczony mrokiem, który przypomina zgnilizne, czarne oczy z żółtym tęczówkami i ciemny bląd włosy

Wymagania Judasza Empty
PisanieTemat: Wymagania Judasza   Wymagania Judasza I_icon_minitimeNie Mar 15, 2009 4:27 pm

A więc czego od was oczekuje moja osoba?

Przede wszystkim wzbudzenia zainteresowania swoim postem. Pisanie przygód to żadna frajda gdy obie strony leniwą się pisząc drętwe odpowiedzi tylko po to aby zapisywać kolejne strony (z całym szacunkiem). Tak więc kreatywność przede wszystkim!
Następny punkt stanowi ortografia i stylistyka. Nie przykładam do niej już tak wielkiej wagi, w końcu wszyscy jesteśmy ludźmi (chyba Oo), a jak wiadomo człowiek błędy popełnia. Pomimo to pamiętajmy iż jakość wypowiedzi naszej odbijać będzie się na odpisie MG. Polecam korzystanie z polskiej wersji Mozilli poprawiającej błędy ortograficzne. Dobrym sposobem na sprawdzenie samych siebie jest również przeczytanie kilka razy od początku tego co się wcześniej napisało.

Jakie zmiany wystąpią w stylu pisania Mistrza Gry?

Jak większości ludu wiadomo jestem zagorzałym fanem anime i mangi japońskiej. Nie...nie zamierzam przenosić tutaj klimatu wschodnich shonen`ów, tudzież wrzucać kilku żółtków z dziwnymi imionami - od tego są Lesij`owe przygody Razz
Aczkolwiek entuzjaści stylu Soula, tudzież tradycyjnych metod mogą nieco się zawieść, albowiem wasz Iskariota zamierza bardziej oddalić się od realiów, a mocniej wgłębić w fantastykę. W przygodach Zachodniego Wybrzeża występować będzie zasada "to ty jesteś głównym bohaterem". Co oznacza...a lepiej, żebyście sami się przekonali Wink

Aby dłużej nie przeciągać przejdźmy do sedna tj. podań. Jako, że jak mniemam mogę wprowadzić kilka zmian dotyczących kategorii przyjmowania:

1. Informacje ogólne (co za stosowne uznać, abym miał przynajmniej częściowe pojęcie jaką osobą jesteście)
2. Co wiecie o mojej osobie, stylu pisania, charakterze? (bądź) Dlaczego właśnie do mnie wysłaliście swoje podanie?
3. Na ile oceniacie swoją wiedzę o fantasy?
4. W jaki sposób mieliście kontakt z fantastycznym światem?
5. Tu powinna znajdować się wzmianka o napisaniu opowiadania, ale o sposobie sprawdzenia waszych umiejętności zadecyduje dopiero gdy zobaczę wstępne podanie (czyt. czekaj na odpowiedź po napisaniu podania)

Skala wymagań ok. 5-8
Powrót do góry Go down

Wymagania Judasza
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Wymagania

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Lodowe Szczyty :: Elliolan :: Zachodnie Wybrzeże :: Podania-
Skocz do: