Lodowe Szczyty
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Lodowe Szczyty

Nowe Lodowe Szczyty SPECJALNIE DLA WAS na http://8mieczy.rpg-board.net/ (to nie żart)

IndeksIndeks  PortalPortal  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Odnośnie KP

Go down 
AutorWiadomość
nameless

nameless

Male
Liczba postów : 310
Registration date : 20/11/2008

Karta Postaci
Imię i Nazwisko (przydomek): Lothar Hammerhand
Inwentarz:
Wygląd: Wysoki (214cm) i cholernie ciężki (406kg) 'człowiek z kamienia' - Obsydianin. Jego skóra przypomina powierchnię głazu. Szara, miejscami ciemno-szara. W poprzek jego torsu biegnie czerwonawa żyła jakiegoś metalu. Oczy ma szare (jak stal), ale spojrzenie ciepłe.

Odnośnie KP Empty
PisanieTemat: Odnośnie KP   Odnośnie KP I_icon_minitimeNie Mar 15, 2009 2:36 pm

Nie na każdą postać jestem w stanie się zgodzić... Takoż tutaj zamieszczę kilka wytycznych odnośnie tego, co wolno, a co nie:

~ Postaci żywcem wyjęte z mangi/anime, albo śmierdzące na kilometr tym klimatem nie mają tu racji bytu. Bo tak. Wyjątki... Cóż. Nie wykluczam, że mogą się pojawić, ale ostrzegam, że cholernie trudno będzie mnie do takiej postaci przekonać.

~ Postać ma być oryginalna... Nie lubię plagiatów. Jeśli odszukam się wyraźnych analogii do postaci, którą skądinąd kojarzę, to taka karta nie przejdzie. Wyjątkiem jest tu imię. Wychodzę z założenia, że nie jednemu psu Burek, więc samo imię może się powtórzyć. Ale bez przesady... Gandalfa raczej nie puszczę O.o Ach i oryginalne imię to plus dla Was.

~ Bawimy się w klimacie fantasy, a dokładniej heroic fantasy. To daje Wam olbrzymie możliwości, z których możecie wedle uznania korzystać. Wszelkiego rodzaju analogie do znanych Wam systemów z tego gatunku są dopuszczalne (chociażby klasy, czy rasy), jednak przydałby mi się opis w KP tego co zostało zaczerpnięte i źródło.

~ Jeśli historia będzie napisana dobrze i ciekawie oraz uzasadni posiadane przez Waszą postać dziwne zdolności, przypadłości, czy worek złota na plecach, to nie widzę przeszkód abyście zaczynali z nimi właśnie.

~ Prosiłbym, aby opisany był w KP (w historii np.) charakter postaci. Ale nie na zasadzie - chaotyczny zły -.-' 3-4 zdania to minimum. Jeśli już bardzo potrzebujecie określić go czymś w stylu dobry/neutralny to postawcie za tym myślnik i napiszcie co to dla Was oznacza (też 3-4 zdania minimum).

~ KP tworzycie według ogólnego wzoru i wstawiacie w osobnym dziale (do tego stworzonym), informując mnie jednocześnie (PW/gg/shoutbox), że coś takiego miało miejsce. Przyspieszy to proces akceptacji karty.
Powrót do góry Go down

Odnośnie KP
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Lodowe Szczyty :: Elliolan :: Pustkowia Północnego Wschodu-
Skocz do: