Archiwilimłoteczkopodobn Wielki Wezyr
Liczba postów : 619 Age : 36 Skąd : Z zachodu Registration date : 19/11/2008
Karta Postaci Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy Inwentarz: Wygląd: Łojezu!
| Temat: Do potencjalnych graczy | O MNIE Nie Gru 21, 2008 2:40 am | |
| Witam. Jestem Archiwilimłoteczkopododobnymochanitanin. Dla przyjaciół Archiwilimłoteczkopodobny, dla leniwych Archi, dla leniwych przyjaciół Józiu. Las Południowy jest moją domeną, rządzę tutaj niepodzielnie i jeżeli chcesz sobie u mnie pograć, czytaj: skala wymagań: 8/10. Nie jest to mało, ale wynika to z tego faktu, iż na każdy odpis poświęcam sporo czasu i żal mi potem patrzeć, jak gracz swoją odpowiedzią w dwóch linijkach cały ten czas marnuje. Oczywiście, są sytuacje, w których więcej odpisać się nie da, byleby nie było to nagminne. Co wymagam od gracza? Po pierwsze: umiejętności dobrego pisania, oraz "wejścia" w skórę swojego bohatera. Liczne monologi wewnętrzne mile widziane. Zwracam też uwagę na interpunkcje, zwłaszcza przecinki - nie wiesz gdzie je stawiać, to nie masz po co tutaj przychodzić. Dla odmiany, ortografię ignoruje. Nie całą co prawda, ale dla mnie nie ma różnicy między u/ó, ż/rz, h/ch. Co nie znaczy, że macie się nie starać - Word i Firefox to przydatne narzędzia. ____ Wszyscy zaczynają w Haryot lub Materit. Wyjątki póki co nie są przewidziane, aczkolwiek w przyszłości całkiem możliwe. To, jak będzie wyglądała gra, wygląda tylko do ciebie - możesz nawet w ogóle nie zbliżać się do Lasu, bowiem w tych trzech krajach też jest sporo do roboty . Jednakże... las jest niezbadany, jego tajemniczość przyciąga ludzi, którzy chcą się zapisać na kartach historii, lub też takich, których pobudki są kompletnie inne. Jeżeli uda ci się dostać w głąb lasu, okryć coś, a potem stamtąd wrócić i rozpowszechnić swoje odkrycie - imię twojej postaci będzie widnieć w opisie krain.
Ostatnio zmieniony przez Archiwilimłoteczkopodobn dnia Nie Mar 15, 2009 1:52 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
Archiwilimłoteczkopodobn Wielki Wezyr
Liczba postów : 619 Age : 36 Skąd : Z zachodu Registration date : 19/11/2008
Karta Postaci Imię i Nazwisko (przydomek): Mag Eustachy Inwentarz: Wygląd: Łojezu!
| Temat: Re: Do potencjalnych graczy | O MNIE Pią Lut 20, 2009 1:55 am | |
| Dopisek:
1. Postać może mieć ze sobą nawet miliard sztuk złota i pięć armat, jeżeli to będzie dobrze uzasadnione i opisane.
2. zapamiętać: NIE TOLERUJE sztywnego podziału na dobro i zło. Nie ma wojowników zła, nie ma rycerzy dobra, i do cholery na pewno nie ma wojny między dobrem i złem.
3. przygoda ma być rozrywką też dla mnie, więc odpisy na odpieprz raczej nie są wskazane. | |
|